Tjäna pengar på bloggar

Fler och fler upptäcker att det går att skapa sig en extrainkomst genom att blogga. Då och då får vi höra riktiga solskenshistorier om personer som har lyckats tjäna ganska mycket pengar bara genom att skriva om det man tycker är intressant, och då är det klart att man blir intresserad av att följa i toppbloggarnas fotspår. Att tjäna de riktigt stora pengarna på att blogga är svårt och förenat med mängder av arbete, men det finns faktiskt några enkla metoder för att tjäna snabba pengar på att blogga. Här är tre populära metoder.

Annonsering

Det finns många typer av annonsering för bloggar. Det kan till exempel handla om att företag köper fasta annonsplatser eller att man lägger upp Google-annonser på bloggen. Om du vill komma igång med annonsering på ett enkelt sätt rekommenderas att du börjar att arbeta med Google. Kom ihåg att bör ha ett eget domännamn för att denna metod för att tjäna snabba pengar på att blogga ska fungera.

Affiliatemarknadsföring

De flesta som tjänar pengar på att blogga använder sig av affiliatemarknadsföring av något slag. Det är enkelt att komma igång med affiliatemarknadsföring. Först blir du medlem hos ett affiliatenätverk och registrerar dina personuppgifter tillsammans med information om din blogg. Sedan kan du ansöka om att bli affiliate till olika e-butiker. Som affiliate lägger du upp länkar och bildannonser på din blogg. Tanken är att dina besökare ska klicka sig vidare till e-butikerna och göra ett köp. Normalt får du provision på en viss procentsats på det totala ordervärdet, med det finns också andra ersättningsstrukturer.

Sälj egna produkter

Om du får en större läsarkrets genom ditt bloggande har du faktiskt även automatiskt en stor krets av potentiella kunder. Det gäller bara att du hittar något att sälja! Det är självklart en fördel om din blogg är lite mer specialiserad, det vill säga handlar om ett smalare ämne. Du kan sälja såväl fysiska produkter som digitala produkter. Ett bra exempel på en digital produkt är e-böcker.

Lämna en kommentar