Kredit med privatlån

Att ta ett privatlån kan vara ett utmärkt sätt att få loss kontanter för investeringar eller konsumtion. Denna typ av lån går snabbt att ordna och för att få låna krävs ingen säkerhet. Med ett privatlån kan du snabbt få pengar för exempelvis ett bilköp, en renovering av badrummet eller en resa för hela familjen.

När du ansöker om ett privatlån har du ofta en tydlig plan för hur du ska använda pengarna. Emellertid kan det finnas tillfällen då du skulle ha större användning för en löpande kredit i stället för att behöva göra en ansökan om ett lån på en klumpsumma. Det finns ett antal banker och kreditinstitut som har tagit fasta på detta och som därför erbjuder löpande kredit med privatlån. Här får du mer information om denna typ av lån.

Genom kredit med privatlån skapar långivaren ett kreditutrymme upp till ett visst belopp. När du ansöker om kredit med privatlån får du alltså inga pengar i handen, utan har i stället möjlighet att när som helst ta hela eller delar av krediten i anspråk. På så sätt påminner denna lånetyp om ett kreditkort. Skillnaden är att räntan normalt är betydligt lägre för kredit med privatlån samt att du inte behöver betala någon kortavgift eller liknande.

När du vill ta hela eller delar av kreditutrymmet i anspråk kan du få pengarna i handen inom bara någon bankdag. Ofta kan du själv initiera överföringen, detta genom att logga in på långivarens webbplats och helt enkelt göra ett uttag. När du tar ut pengar börjar räntan att löpa på den utnyttjade krediten.

För att kunna utnyttja denna typ av lån behöver du vara myndig, sakna betalningsanmärkningar och ha en ordnad ekonomi. Du ska normalt ha en deklarerad årsinkomst på åtminstone 120 000 kr. I korthet kan man säga att villkoren är desamma som för ett vanligt privatlån. Det största möjliga kreditutrymmet är dock vanligtvis begränsat till omkring 50 000 kr.

Lämna en kommentar